Polícia udelila výnimku na dojazd nákladných vozidiel

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 15:39 • 2 min
Polícia udelila výnimku na dojazd nákladných vozidiel

BRATISLAVA - Prezídium Policajného zboru na dva piatky 1. a 8. mája 2015 povoľuje všeobecnú výnimku na dojazd pre všetky nákladné vozidlá.

slovakia

left justify in out

Výnimka platí na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku pre vozidlá prichádzajúce na územie SR zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty (napríklad stanovište vozidla alebo miesto vykládky) je na území Slovenska.
     

"Opäť pripomíname, že ak si to bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajt bude aj napriek tejto výnimke oprávnený zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas, alebo mu prikázať smer jazdy," uviedla hovorkyňa policajného Prezídia Denisa Baloghová.
     

Podľa zákona majú nákladné vozidlá v dni pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách. Cieľom je, aby sa nákladné autá nehromadili v blízkosti štátnej hranice Slovenskej republiky s okolitými krajinami, v ktorých uvedený deň nie je vyhlásený za štátny sviatok. Polícia preto vyšla v ústrety vodičom nákladných vozidiel a povolila výnimku na ich dojazd na územie Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona