Polícia udelila nákladným autám výnimku na dojazd

NETKY.SK • 21 December 2015, 09:57 • 2 min
Polícia udelila nákladným autám výnimku na dojazd

BRATISLAVA - Policajné prezídium udelilo na štvrtok 24. decembra a stredu 6. januára všeobecnú výnimku na dojazd pre všetky nákladné autá.

slovakia

left justify in out

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a cestách pre medzinárodnú premávku, ktoré prichádzajú na územie Slovenska z niektorého zo susedných štátov a ktorých cieľ cesty (napr. stanovište vozidla alebo miesto vykládky) je na našom území.


Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, ak si to však bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajti môžu aj napriek tejto výnimke vodičovi zakázať ďalšiu jazdu na nevyhnutne potrebný čas, prípadne mu prikázať smer jazdy. Podľa zákona majú nákladné vozidlá v dňoch pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách. Cieľom tejto výnimky je, aby sa nákladné autá nehromadili v blízkosti našich hraníc s okolitými krajinami, v ktorých daný deň nie je sviatok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies