Polícia udelila na 17. novembra pre kamióny výnimku zo zákazu jazdy

NETKY.SK • 15 November 2012, 12:44 • 2 min
Polícia udelila na 17. novembra pre kamióny výnimku zo zákazu jazdy

Polícia udelila na 17. novembra pre kamióny výnimku zo zákazu jazdy - Doprava Prezídium Policajného zboru (PZ) SR udelilo na základe žiadosti združenia ČESMAD Slovakia na sobotu 17.

slovakia

left justify in out

img

Prezídium Policajného zboru (PZ) SR udelilo na základe žiadosti združenia ČESMAD Slovakia na sobotu 17. novembra v súvislosti so štátnym sviatkom výnimku zo zákazu jazdy pre všetky nákladné vozidlá. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.
      Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a cestách pre medzinárodnú premávku, prichádzajúce na územie SR z niektorých susedných štátov, ktorých cieľ cesty (napríklad stanovište vozidla alebo miesto vykládky) je na území SR.
      Podľa zákona majú nákladné vozidlá počas dní pracovného pokoja na určených cestách zákaz jazdy. Ak si to však bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajti aj napriek udelenej výnimke, môžu využiť svoje zákonné oprávnenie a zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy.

Zdroj: PPZ SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies