Polícia tvrdo zasiahla proti demonštrujúcim študentom

NETKY.SK • 3 December 2010, 08:20 • 2 min
Polícia tvrdo zasiahla proti demonštrujúcim študentom

Polícia tvrdo zasiahla proti demonštrujúcim študentom

slovakia

left justify in out

img

Grécka poriadková polícia tvrdo zasiahla dnes v Aténach proti stovkám demonštrantov, prevažne študentov a mladých ľudí, ktorí protestovali proti úsporným opatreniam vlády.
      Mnohí študenti utrpeli menšie zranenia na tvári po úderoch policajným obuškom. Fotografi tlačovej agentúry AP zaznamenali tvrdý zásah proti študentom policajtmi, ktorých ochranné štíty boli poznačené krvou zbitých demonštrantov.
      Polícia použila i slzotvorný plyn na študentov, z ktorých niektorí hádzali na policajtov pred budovou gréckeho parlamentu kamene.
      Polícia zadržala päť ľudí.
      Grécka vláda prijala úsporné ekonomické opatrenia s cieľom zastaviť zadlžovanie krajiny. Úsporný program vláda realizuje pod dohľadom Medzinárodného menového fondu a EÚ, ktoré požičali krajine miliardy eur.
      Generálny štrajk sa pripravuje na 15. decembra. Študenti budú demonštrovať v pondelok, presne dva roky po streľbe policajta, ktorý usmrtil 15-ročného chlapca. Po incidente nasledovali najhoršie nepokoje v Grécku za posledné desaťročie.

Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies