Polícia tají vyšetrovanie podvodu s emisiami

NETKY.SK • 8 November 2013, 09:28 • 2 min
Polícia tají vyšetrovanie podvodu s emisiami

BRATISLAVA - Polícia podľa denníka SME nechce ukázať, čo všetko urobila, kým zastavila vyšetrovanie nevýhodného predaja emisných povoleniek garážovej firme Interblue Group, na ktorom Slovensko stratilo najmenej 65 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Denník v článku s názvom "Taja, ako vyšetrili emisie" informuje, že polícia odmieta sprístupniť uznesenie, ktorým vyšetrovanie 18. septembra stopla s tým, že nenašla dôkazy o nevýhodnosti predaja emisií. Keďže uznesenie nie je právoplatné, zverejnenie by mohlo poškodiť štát, tvrdí polícia. Advokát Tomáš Kamenec síce uznáva, že zverejňovanie neprávoplatných uznesení má riziká, no pri emisnej kauze ich nevidí. "V tomto prípade si neviem predstaviť, komu a ako môže uškodiť zverejnenie", uviedol pre SME advokát Kamenec. Odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská vidí riziko zverejnenia neprávoplatného uznesenia v tom, že sa ešte môže dodatočne meniť. "Prokurátor napríklad môže polícii nariadiť, aby doplnila dôkazy", dodala Kurilovská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona