Polícia stráži nemocnicu, v ktorej hospitalizovali Mandelu

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 16:49 • 2 min
Polícia stráži nemocnicu, v ktorej hospitalizovali Mandelu

JOHANNESBURG – Juhoafrická polícia sprísnila v utorok ochranu nemocnice v Pretórii, kde je pre pľúcnu infekciu už štvrtý deň hospitalizovaný exprezident Nelson Mandela. Stav 94-ročného nositeľa Nobelovej ceny je podľa lekárov stále vážny, no stabilizovaný.

slovakia

left justify in out

Pred nemocnicou Mediclinic rozmiestnili asi dvanásť policajtov, ktorí uzavreli vchod do súkromnej časti zariadenia, v ktorej bývalý prezident leží. “Sú tam, aby chránili rodinných príslušníkov, ktorí ho prídu navštíviť,” povedal nemenovaný policajný zdroj. V pondelok Mandelu napríklad navštívila jeho bývalá manželka Winnie Madikizela-Mandelová a ich dcéra.

Mandelu, ktorý v júli oslávi 95. narodeniny, museli prijať do nemocnice už druhýkrát za posledné dva mesiace, za posledný pol rok bol v nemocnici štyrikrát. Naposledy ho prepustili 6. apríla po liečbe zápalu pľúc. Exprezident Juhoafrickej republiky má pľúcne problémy už dlhodobo. Počas jeho pobytu vo väzení mu v roku 1988 diagnostikovali počiatočné štádium tuberkulózy. V utorok uplynie presne 49 rokov od Mandelovho odsúdenia na doživotie za pokus o zvrhnutie vlády apartheidu. Vo väzení strávil nasledujúcich 27 rokov, kým sa v roku 1994 stal historicky prvým čiernym prezidentom Južnej Afriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies