Polícia stále nenašla východ ukrajinskej šachty na slovenskej strane

NETKY.SK • 20 August 2012, 06:29 • 2 min
Polícia stále nenašla východ ukrajinskej šachty na slovenskej strane

Polícia stále nenašla východ ukrajinskej šachty na slovenskej strane - Krimi Slovenská polícia ani dva dni po odhalení skrytej šachty na slovensko-ukrajinskej strane nenašla miesto jej východu na slovenskej strane. V súvislosti so zatopenou šachtou na slo

slovakia

left justify in out

img

Slovenská polícia ani dva dni po odhalení skrytej šachty na slovensko-ukrajinskej strane nenašla miesto jej východu na slovenskej strane. "V súvislosti so zatopenou šachtou na slovensko-ukrajinskej hranici pokračujú aj v priebehu dnešného dňa technické práce na jej vyčistenie a zistenie jej trasy, prizvaní boli aj odborníci na geologické práce. V tejto chvíli je preto predčasné vyvodzovať akékoľvek závery," uviedla pre TASR hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.
      Skutočnosť, že takýto otvor v hraničnej obci Veľké Slemence bol nájdený len sto metrov od slovenskej štátnej hranice, potvrdil v piatok (17.8.) aj policajný prezident Tibor Gašpar. Ten už vtedy upozornil, že nie je možné s istotou hovoriť, že ide o tunel a na aký účel táto šachta slúžila. V čase objavenia bola totiž zavalená a zatopená. Policajti slovenskej Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a cudzineckej polície preto v súčasnosti vykonávajú operatívno-pátraciu činnosť súvisiacu s touto stavbou.
      Objavená podzemná šachta pritom nemusí byť poslednou. Podľa TV Markíza za výstavbou šachty mohla stať aj zločinecká skupina. "Je určite veľká organizovaná skupina, ktorá sa takéto tunely snažila budovať, ale nielen na území slovensko-ukrajinskej hranice, ale aj maďarsko-ukrajinskej, respektíve poľsko-ukrajinskej (hranice)," povedal policajný prezident.
      Vchod do šachty objavili ukrajinské silové zložky. Podľa Gašpara sa tak mohlo stať v rámci akcie, počas ktorej polícia na oboch stranách hranice preverovala miesta, na ktorých existuje riziko vzniku takýchto stavieb.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies