Polícia stále koná v prípadoch vrážd Daniela Tupého a Ernesta Valka

NETKY.SK • 3 November 2014, 17:54 • 2 min
Polícia stále koná v prípadoch vrážd Daniela Tupého a Ernesta Valka

BRATISLAVA - Polícia sa ani po rokoch nevzdala pri vyšetrovaní vrážd študenta Daniela Tupého a renomovaného právnika Ernesta Valka. V oboch prípadoch naďalej podniká kroky, uviedol dnes zástupca riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) Martin Krčmárik.

slovakia

left justify in out

Daniela Tupého, vtedy 21-ročného študenta Filozofickej fakulty Univerzity Komenského, dobodali 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave. Krčmárik informoval, že aj naďalej trvajú dôvody prerušenia trestného stíhania v tomto prípade. Polícia však naďalej koná, keď preveruje nové informácie.
     

„Nové skutočnosti sú v súčasnosti predmetom operatívneho preverovania,“ potvrdil Krčmárik. „Snažíme sa to dostať do takej roviny, aby mohli byť vykonané nové dôkazné prostriedky,“ vysvetlil pri príležitosti 9. výročia tragickej udalosti.
     

Súd v roku 2009 oslobodil Richarda H., obžalovaného z vraždy študenta, aj štvoricu mladíkov obžalovaných v tejto súvislosti z ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a výtržníctva. Následne v roku 2012 polícia trestné stíhanie prerušila.
     

Zástupca šéfa NaKA informoval, že v prípade vraždy právnika Ernesta Valka neboli zistené nové skutočnosti, ktoré by mohli viesť k vzneseniu obvinenia konkrétnej osobe. „Naďalej sú vykonávané úkony trestného konania,“ doplnil. Trestné konanie v tomto prípade nebolo doteraz prerušené.
     

Valka zastrelili v jeho vile v Limbachu 8. novembra 2010. Minulý mesiac našli na dne vypustenej Kučišdorfskej priehrady údajnú jeho zbraň. Krčmárik dnes nechcel hodnotiť tento dôkaz. „Bližšie sa k tomu nebudem vyjadrovať,“ povedal.
     

Valko bol usmrtený jedným výstrelom z pištole. Strela vypálená z niekoľkých metrov ho zasiahla do srdca a pľúc. V prípade nebol dosiaľ nikto obvinený. Policajný prezident Tibor Gašpar v januári tohto roku uviedol, že je viacero motívov vraždy známeho právnika. Pripustil, že jedna z nich sa javí ako najrelevantnejšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona