Polícia stále dokumentuje miesto havárie vrtuľníka

NETKY.SK • 14 November 2015, 16:46 • 2 min
Polícia stále dokumentuje miesto havárie vrtuľníka

MICHALOVCE - Vyšetrovateľ košickej krajskej polície dokumentuje spolu s ďalšími expertmi miesto tragickej havárie ukrajinského vrtuľníka v katastri obce Stretávka v okres Michalovce.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol dnes na mieste nešťastia košický krajský riaditeľ polície Juraj Leško, obhliadku pravdepodobne ukončia ešte dnes pred zotmením. Priamo na mieste je približne 25 policajtov.


„Miesto havárie je od piatka strážené. Polícia na mieste momentálne robí základné úkony. Pracujú tu vyšetrovatelia, kriminalistickí technici, súdni lekári. Sú tu aj vyšetrovatelia národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácie. Prišiel aj zamestnanec leteckého úradu, aby dokumentoval nehodu vrtuľníka. Máme tu aj potápačov, ktorí vzhľadom na to, že v blízkosti miesta havárie je mŕtve rameno rieky, prehľadávajú vodu,“ povedal Leško. Doložil, že trosky vrtuľníka a telá obetí nešťastia sú ešte na mieste nešťastia. Budú sa však snažiť, aby obhliadku ukončili pred zotmením a potom odvezú ostatky nebohých, ako aj trosky vrtuľníka. Našli sa aj nejaké dokumenty, ktoré však bude treba vyhodnotiť. Novinárov informoval, že podrobnejšie informácie o priebehu vyšetrovania poskytne hovorca ministerstva vnútra.


Vrtuľník s ukrajinskými znakmi sa za zatiaľ neobjasnených príčin v stredu v noci zrútil neďaleko slovensko-ukrajinskej hranice v katastri obce Stretávka v Michalovskom okrese. Podľa oficiálnej správy ministerstva vnútra zahynulo šesť ľudí, pravdepodobne išlo o pašerákov, alebo migrantov. Polícia o narušení vzdušnej hranice vedela a po lietadle pátrala. Vrtuľník však pre hustú hmlu našli až v piatok. Ako uviedol minister vnútra Robert Kaliňák, pilot sa pravdepodobne snažil vyhnúť našim silám a prostriedkom a robil nebezpečné manévre vo veľmi zhoršenom počasí. Letel veľmi nízko a havaroval.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies