Polícia si na preteky milionárov Diamond Race posvietila už na štarte

NETKY.SK • 10 September 2010, 11:50 • 2 min
Polícia si na preteky milionárov Diamond Race posvietila už na štarte

Polícia si na preteky milionárov Diamond Race posvietila už na štarte

slovakia

left justify in out

O vyše hodinu sa dnes v Prahe zdržal štart nelegálnych pretekov drahých a rýchlych športových áut Diamond Race. Medzi 35 účastníkmi tretieho ročníka "preteku milionárov" je tiež osem vozidiel zo Slovenska.
      Prezident akcie Milan Markovič tvrdí, že o preteky nejde, že vozidlá sa iba presúvajú na pretekársky okruh v Dunajskej Strede. Zo Slovenska má Diamond Race pokračovať smerom do Slovinska.
      Komplikácie už na štarte spôsobila pretekárom česká dopravná polícia, ktorá pred hotelom Hilton zastavila hneď prvé upravené auto, ktoré malo namiesto skutočnej registračnej značky vpredu iba jej plastovú napodobeninu. To odporuje českým predpisom a vodič preto od polície dostal okamžitý zákaz pokračovať s vozidlom v jazde.
      Česká polícia chce akciu monitorovať pomocou rýchlych vozidiel na zemi i helikoptérami zo vzduchu - a nekompromisne pokutovať všetky priestupky. Právomoc preteky zakázať či zadržiavať vozidlá, ako sa stalo napríklad vlani v Nemecku, česká polícia nemá.
      Komu nebude stačiť hlavná časť súťaže, do ktorej bolo zápisné 60.000 Kč (2400 eur), môže za ďalších 30.000 Kč (1200 eur) pokračovať v rámci Super Diamond Rice zo Slovinska do talianskej Ancony, kde sa autá nalodia na trajekt do gréckeho Solúna. Preteky by potom mali smerovať cez Macedónsko a Chorvátsko späť do Slovinska. Druhej časti pretekov sa má zúčastniť iba sedem áut.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona