Polícia sa zaoberá cestou vicepremiéra Hamáčka do Moskvy, majú dve podozrenia

NETKY.SK • 18 Máj 2021, 10:47 • 2 min
Polícia sa zaoberá cestou vicepremiéra Hamáčka do Moskvy, majú dve podozrenia

PRAHA - Česká Národná centrála proti organizovanému zločinu začala trestné konanie v prípade neuskutočnenej cesty vicepremiéra Jana Hamáčka do Moskvy.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu NCOZ Jaroslava Ibeheja sa podozrenie týka dvoch trestných činov, konkrétne ohrozenia utajovanej informácie a zneužitia právomoci verejného činiteľa. Polícia sa začala prípadom zaoberať z vlastnej iniciatívy a dozoruje ho Vrchné štátne zastupiteľstvo v Prahe.

 

img

Hamáček chcel údajne vycestovať do Moskvy, aby vymenil informácie o vrbětickej kauze za milión dávok vakcíny Sputnik V, čím chcel získať aj voličské hlasy pre ČSSD. „Vicepremiér Jan Hamáček sa v polovici apríla chystal na cestu do Moskvy s plánom, že zaistí vakcíny Sputnik V, s ich pomocou preočkuje Českú republiku a získa tým voličov pre sociálnu demokraciu," uviedol portál seznam.cz.

 

Prečítajte si tiež: Hamáček sa rezignovať nechystá. Naďalej odmieta tvrdenia českého portálu o zobchodovaní kauzy Vrbětice

Vicepremiér Hamáček obvinenia od začiatku odmieta. Oznámil, že podá trestné oznámenie na autorov článku. „Podám aj civilnú žalobu na vydavateľa, ktorý je zodpovedný za prácu svojich ľudí a budem požadovať 10 miliónov korún ako odškodné. Ak s tou žalobou uspejem a o tom nepochybujem, tak si týchto 10 miliónov nenechám a poukážem ich nadácii policajtov a hasičov," uviedol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies