Polícia sa pripravuje na všetky varianty kontroly hraníc

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 14:11 • 2 min
Polícia sa pripravuje na všetky varianty kontroly hraníc

BRATISLAVA - Peter Kovařík dnes povedal, že polícia sa pripravuje na všetky varianty kontroly hraníc.

slovakia

left justify in out

Kovařík dodal, že majú pripravené rôzne možnosti, od najľahšej až po najťažšiu, ktorá by bola 24 hodín, sedem dní v týždni. „Máme zrátané sily, prostriedky. Ak pôjdeme do režimu 24/7, tak to bude stáť veľa síl, prostriedkov," vysvetlil Kovařík.

 

img

 

Prečítajte si: Lengvarský: Je len otázkou času, kedy sa na Slovensku objaví Delta verzia koronavírusu

 

Podľa neho sa zvyšuje počet dopravných nehôd a stúpa trestná činnosť. „Treba naozaj rozumne využívať prostriedky policajného zboru,"dodal. Priblížil, že ak budú musieť na hraniciach policajti skontrolovať každé jedno auto a všetky osoby v ňom, treba rátať so zdržaním na hraniciach. „Sme pripravení to vo veľmi krátkom čase spustiť. Samozrejme, na úkor iných činností, ktoré dnes štandardne zabezpečujeme," zdôraznil. Na COVID pasy by mali policajti dostať čítačky. Kovařík priblížil, že má ísť o mobily a práve prebieha obstarávanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona