Polícia sa ospravedlnila Wyclefovi Jeanovi za neoprávnené zadržanie

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 09:13 • 2 min
Polícia sa ospravedlnila Wyclefovi Jeanovi za neoprávnené zadržanie

LOS ANGELES - Zástupcovia úradu šerifa losangeleského okresu sa ospravedlnili haitskému rapperovi a spevákovi Wyclefovi Jeanovi. Polícia v utorok ráno omylom zadržala 47-ročného hudobníka po tom, ako si ho pomýlila so zlodejom.

slovakia

left justify in out

"Pán Jean bol nešťastne zadržaný na šesť minút počas vyšetrovania, pričom s kriminálnym činom nemal nič spoločné. Úrad losangeleského okresného šerifa sa pánovi Jeanovi ospravedlňuje za všetky nepríjemnosti spojené s týmto prípadom. Sme radi, že sa nám podarilo chytiť zlodeja a nikto sa vážne nezranil," uviedli. 

Spevák v rozsiahlom vyhlásení prezradil, že ho zadržali a hodili na zadné sedadlá policajného auta. Interpret takisto uviedol, že sa policajti neidentifikovali a použili neprimeranú silu. "Mal som pocit, že jediné, čo ma dokáže ochrániť, sú sociálne médiá. Povedal som ľuďom, aby to celé nakrúcali, pretože neviem, čo sa deje a kto sú títo ľudia," vyjadril sa. Spevák tiež vyzval policajtov, aby skontrolovali jeho doklady totožnosti, ktoré si zabudol v hotelovej izbe. Uviedol svoje meno a povedal, aby si ho našli na internete. "Napokon prišlo ďalšie policajné auto, ktorého posádka oznámila kolegom, že majú nesprávneho človeka. Vytiahli ma z auta a ospravedlnili sa, ako kedy sa nič nestalo," dodal. "Mám taký pocit, že išlo o policajnú brutalitu. Spútali ma na policajnom aute a to nie je v pohode. Myslím si, že je to zneužívanie moci," vyhlásil. 

Rappera tiež nahnevali klamstvá v policajnom hlásení, podľa ktorého "mal ruku za pásom a chcel si vziať zbraň", čo odmieta. "Mali by sme vytvoriť väčšiu dôveru medzi políciou a občanmi. Polícia by mala vo svojich správach písať pravdu," uviedol Jean, ktorý zvažuje podanie žaloby. Zástupcovia organizácie American Civil Liberties Union, ktorej cieľom je chrániť práva a slobody občanov USA, uviedli, že incident je ďalším príkladom rasovej predpojatosti zo strany polície. 

Wyclef Jean začínal v skupine Fugees, neskôr sa však vydal na sólovú dráhu. Na konte má albumy ako napríklad The Carnival (1997), The Ecleftic: 2 Sides II A Book (2000), Masquerade (2002), Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant (2007) alebo EP nahrávky If I Were President: My Haitian Experience (2010) či J'ouvert (2017). Je držiteľom troch cien Grammy. Objavil sa napríklad vo filmoch Shottas (2002) alebo Špina (2005). Venuje sa aj politike, v roku 2010 sa uchádzal o post prezidenta Haiti, no volebná komisia jeho účasť zamietla a neskôr sa kandidatúry sám vzdal. 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies