Polícia sa dostala do potýčok s obyvateľmi pre raketový systém USA

NETKY.SK • 6 September 2017, 19:21 • 2 min
Polícia sa dostala do potýčok s obyvateľmi pre raketový systém USA

SOUL - Stovky Juhokórejčanov sa dnes dostali do potýčok s políciou pred umiestnením štyroch ďalších odpaľovacích jednotiek amerického systému protiraketovej obrany THAAD na juhu krajiny.

slovakia

left justify in out

K zrážkam došlo, keď sa polícia snažila rozohnať približne 400 obyvateľov z ich komunitného centra neďaleko základne Songdžu, ležiacej približne 300 kilometrov južne od Soulu. Na základni sú už dve takéto odpaľovacie jednotky. Spomínané ďalšie zariadenia by mali inštalovať vo štvrtok.

 

Niektorí z obyvateľov pri potýčkach utrpeli zranenia, ale ich rozsah nie je známy, uvádza agentúra Jonhap. Rozmiestnenie nových jednotiek systému THAAD bude nasledovať po nedávnych ďalších severokórejských raketových a jadrových testoch a v čase vyostrujúcej sa rétoriky medzi severokórejským vodcom Kim Čong-unom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

 

Biely dom dnes informoval o tom, že Trump v utorok telefonoval s britskou premiérkou Theresou Mayovou a zdôraznil, že "teraz nie je čas rokovať so Severnou Kóreou" a "všetky možnosti ostávajú otvorené pri obrane Spojených štátov a ich spojencov pred severokórejskou agresiou".

 

KĽDR uplynulú nedeľu informovala o úspešnej skúške vodíkovej bomby, ktorá by mohla byť použitá v hlavici medzikontinentálnej balistickej strely schopnej zasiahnuť ciele v USA či dokonca v Európe. Išlo o šiestu jadrovú skúšku Severnej Kórey. Pred týždňom KĽDR otestovala aj balistickú raketu, ktorá preletela ponad územie Japonska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies