Polícia rýchlo našla maďarských vrahov na úteku vo Švajčiarsku

NETKY.SK • 11 Október 2013, 12:18 • 2 min
Polícia rýchlo našla maďarských vrahov na úteku vo Švajčiarsku

BUDAPEŠŤ - Polícia rýchlo našla úkryt dvoch maďarských lúpežných vrahov, ktorí ušli minulý víkend z domácej väzby v severomaďarskej obci Ároktö do Švajčiarska. Podľa dnešnej informácie denníka Blikk sa dvojica ešte z domu skontaktovala s maďarskou kolóniou žijúcou v alpskej krajine, čo sa im stalo osudným.

slovakia

left justify in out

Polícia ich úkryt našla rýchlo, a to aj napriek tomu, že si útek dobre naplánovali. S maďarským gangom s prostitútkami, ktorý funguje vo Švajčiarsku, bývali utečenci iba tri dni. Z nájomného bytu takmer vôbec nevychádzali von.

Kriminalisti hľadajú ešte odpoveď na to, ako sa im podarilo vycestovať do zahraničia. Je takmer isté, že im niekto pomohol. Známi zo Švajčiarska zrejme poznali hraničné priechody, kde je menej prísna kontrola, konštatoval Blikk.

Zločinci sú v súčasnosti vo švajčiarskej väzbe a čakajú na vydanie do Maďarska. Švajčiarska polícia ich zadržala 9. októbra. Dvojicu zločincov - 26-ročného Henrika R. a 51-ročného Eleméra R. -, ktorá ušla minulý týždeň v noci na sobotu z domácej väzby, zadržala Švajčiarska spolková polícia na základe žiadosti maďarských orgánov v Oftringene. Šesťčlenný gang pozostávajúci z už trestaných mužov, ktorí sú v blízkom príbuzenstve, podľa prokurátora v období rokov 2008-09 v desiatke prípadov maskovane prepadával v noci spiacich starých ľudí v Budapešti a jej okrajových častiach. Páchatelia obete zviazali, surovo bili a okrádali o cennosti, pričom dvaja starí ľudia prišli o život.

Členov gangu prokurátor obvinil v ďalších prípadoch aj z pokusu o vraždu. V súdnom procese obvinení vinu popierali. Kauza gangu z Ároktö sa na jar tohto roka v Maďarsku stala známou tým, že v prípade viacerých obvinených sa skončila štvorročná lehota vyšetrovacej väzby, preto sa dostali do domáceho väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies