Polícia rozohnala slzotvorným plynom ďalší protivládny protest

NETKY.SK • 25 Október 2015, 09:10 • 2 min
Polícia rozohnala slzotvorným plynom ďalší protivládny protest

PODGORICA - Čiernohorská polícia rozohnala v sobotu ďalší protest stúpencov opozície, ktorá sa dožaduje demisie premiéra Mila Djukanoviča, vytvorenia dočasnej vlády a vypísania predčasných parlamentných volieb. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tisíce demonštrantov sa zišli pred parlamentom v centre čiernohorskej metropoly Podgorica. Časť z nich začala hádzať zápalné fľaše, kamene a ďalšie predmety na kordóny poriadkových policajtov, ktorí budovu chránili.

 

Účastníci protestu vyjadrovali nespokojnosť s premiérom Djukanovičom, ktorý vládne v Čiernej Hore už 25 rokov a ktorého opozícia obviňuje z autoritárskych metód vládnutia. "Diktátor musí padnúť," vyhlásil počas demonštrácie opozičný líder Nebojša Medojevič.

 

Niektorí z protestujúcich vyjadrovali tiež odpor proti Djukanovičovým plánom na vstup krajiny do NATO a požadovali zachovanie vojenskej neutrality Čiernej Hory.

 

Čiernorská prozápadná vláda dúfa, že ešte v decembri tohto roku dostane - napriek nesúhlasu Ruska - pozvánku na vstup do Severoatlantickej aliancie. Mnohí Čiernohorci však so vstupom svojej krajiny do NATO nesúhlasia a požadujú referendum o tento otázke.

 

Polícia nasadila slzotvorný plyn voči násilne vystupujúcim prívržencom opozície už po tretí raz v priebehu dvoch týždňov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies