Polícia rozložila zločinecký gang, ktorý manipuloval tenisové zápasy! Vyšetrovali aj na Slovensku

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 11:59 • 2 min
Polícia rozložila zločinecký gang, ktorý manipuloval tenisové zápasy! Vyšetrovali aj na Slovensku

Brusel - V Belgicku obvinili v stredu piatich Arménov z ovplyvňovania tenisových stretnutí na okruhoch Futures a Challenger. Polícia zadržala v utorok trinástich ľudí, ôsmich prepustila. Pätica čelí obvineniam z korupcie, prania špinavých peňazí, falšovania a členstva v zločineckej organizácii.

slovakia

left justify in out

Prokurátor sa domnieva, že belgicko-arménsky zločinecký gang sa od roku 2014 pokúšal korumpovať zápasy na nižších úrovniach, kde je len málo kamier, čo natáčajú turnaje. Mená hráčov, ktorí sú podozriví z kontaktov s gangom, polícia nezverejnila.

 

Podozriví sú zväčša nezamestnaní ľudia s finančnými problémami, ktorí dostali peniaze, aby stavili na zahraničné zápasy, kde sa odmeny pohybujú od 5000 do 15.000 dolárov. Polícia prehľadala 21 nehnuteľností najmä v okolí Bruselu, zabavila takmer 250.000 eur, dátové nosiče a dokumenty.

 

Belgičania vyšetrujú spoločne s Europolom, zásahy boli podľa agentúry DPA aj na Slovensku, v Bulharsku a Holandsku. Vyšetruje sa tiež v Nemecku, Francúzsku, USA a ďalších krajinách.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona