Polícia rozložila medzinárodnú zločineckú skupinu, ktorá vykrádala bankomaty

NETKY.SK • 27 Január 2017, 19:16 • 2 min
Polícia rozložila medzinárodnú zločineckú skupinu, ktorá vykrádala bankomaty

BRUSEL – Piatich členov medzinárodnej zločineckej skupiny zatkli policajné zložky v Európe a Ázii s pomocou európskeho policajného úradu Europol. Skupina podnikala špecializované útoky na bankomaty, z ktorých získavala všetku vloženú hotovosť.

slovakia

left justify in out

Troch zločincov zatkli taiwanskí vyšetrovatelia a po jednom rumunské a bieloruské úrady. Traja z nich už boli usvedčení. Na odhalení páchateľov sa podieľal Europol prostredníctvom svojho centra na boj proti kybernetickej kriminalite.

 

Zločinecká skupina používala pri útokoch e-maily so škodlivými prílohami, prenikala do vnútorných sietí bánk a nastavení bankomatov a používala programy, ktorými za sebou zahladila stopy kriminálnej aktivity v kybernetickom prostredí. Zločinci celkovo pripravili banky o približne tri milióny eur.

 

Vyšetrovanie sa začalo v úvode roka 2016. Páchatelia vstupovali do zločineckej skupiny cez internet a väčšina z nich mala viacero občianstiev, čo im umožňovalo jednoduché cestovanie a páchanie trestnej činnosti po celom svete. Europol pri vyšetrovaní pomáhal po organizačnej stránke a analyzoval získané dáta a techniku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona