Polícia rozbila organizovanú skupinu na východe: Falšovali eurobankovky!

NETKY.SK • 1 Október 2013, 11:01 • 2 min
Polícia rozbila organizovanú skupinu na východe: Falšovali eurobankovky!

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra (NAKA) rozbila dve skupiny, ktoré sa snažili dať do obehu falšované eurá. Všetkým obvineným hrozí väzenie od desať do 15 rokov. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii v Bratislave prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

slovakia

left justify in out

Prvá policajná akcia s názvom Barón sa uskutočnila 24. septembra na území miest Trebišov, Michalovce, Veľké Kapušany, Kráľovský Chlmec. Polícia obvinila štyri osoby z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Išlo o organizovanú skupinu. Obvinený bol 24-ročný Mikuláš B., 39-ročný Bartolomej S., 31-ročný Vladimír Č. a 45-ročný Daniel G. "Tato skupina od marca 2013 vyrábala na území mesta Sobrance a Michalovce pravdepodobne eurobankovky rôznej nominálnej hodnoty ktoré sa pokúsila dať do obehu," uviedol Gašpar. Chcela to spraviť tak, že si vytypovala predajcov nelegálne dovezených cigariet z Ukrajiny a pokúšala sa tieto cigarety kúpiť za falšované bankovky.

Počas akcie sa vykonalo šesť domových prehliadok a jedna prehliadka nebytového priestoru. Policajti našli pravdepodobne falošné bankovky v hodnote 6600 eur v nominálnej hodnote 50 a 100 eur. Taktiež multifunkčné zariadenia na výrobu bankoviek. "Traja sú už stíhaní väzobne, jeden páchateľ sa zdržiava v zahraničí," doplnil Gašpar.

Druhá policajná akcia prebehla na území Nitrianskeho kraja a boli obvinené dve osoby - Martin R. (25) z Nitry a Peter T. (35) z Lučenca. Išlo o rovnaký trestný čin. "Títo páchatelia sa pokúšali dať do obehu falošné bankovky - 30.000 eur, ktoré boli dovezené zo zahraničia," ozrejmil Gašpar. Akcia prebehla 25. septembra. Stíhaný väzobne je Martin R. Podľa Gašpara bankovky na Slovensko mali priviesť najmä cudzinci a mali byť vyrobené v Bulharsku, Rumunsku a Poľsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies