Polícia rozbila medzinárodný gang zlodejov luxusných áut

NETKY.SK • 16 September 2016, 06:43 • 2 min
Polícia rozbila medzinárodný gang zlodejov luxusných áut

BRUSEL - Európska policajná agentúra Europol v spolupráci s agentúrou Eurojust, koordinujúcou vyšetrovanie, rozbila medzinárodný gang zlodejov luxusných áut, ktorý pôsobil v Európe a severnej Afrike.

slovakia

left justify in out

Polícia v Taliansku, Španielsku a Belgicku uskutočnila 28 zatknutí a prehľadala 29 lokalít v Taliansku a Španielsku. Zhabala tiež asi 40 áut, ktorých hodnotu talianska polícia odhadla na tri milióny eur, informovala BBC.

 

Kľúčovými hráčmi zlodejskej bandy boli Talian a Maročan. Spolupracovali so širokou sieťou spolupracovníkov v EÚ, uviedla polícia.

 

Pri zatýkaní zhabala aj počítače, falošné doklady, na základe ktorých si dávali u výrobcov áut vyrobiť duplikáty kľúčov, a 25.000 falošných eur.

 

Vyšetrovanie prípadu sa začalo vlani v Taliansku po tom, ako veľa obetí nahlásilo krádež svojho auta. Talianska polícia v krádežiach objavila systém a našla spojnice s podobnými prípadmi v ďalších krajinách.

Separátne vyšetrovanie sa uskutočnilo v Belgicku a Španielsku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies