Polícia rozbila gang prevádzačov

NETKY.SK • 14 Február 2014, 11:05 • 2 min
Polícia rozbila gang prevádzačov

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil štyri osoby z prevádzačstva. Informovala o tom hovorkyňa policajného zboru Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

Obvinení migrantov prevádzali cez hranice niekoľkými spôsobmi. V jednom prípade ich vyzdvihli na letisku vo Viedni a následne cez územie Slovenska previezli do Čiech alebo do ďalších štátov v západnej Európe. V druhom prípade previezli skupinu Vietnamcov z Rumunska a Bulharska cez Maďarsko na Slovensko, odkiaľ migranti takisto pokračovali na západ. Cez Slovensko previedli aj migrantov z utečeneckého tábora pri Viedni. Gang rozbila polícia v spolupráci z českými kolegami. Na Slovensku obvinili štyri osoby vo veku 40, 41, 49 a 51 rokov. Jedna z nich je vo väzbe v Českej republike, jedna vo výkone trestu v Taliansku a dve sú stíhané na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest sedem až desať rokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies