Polícia robila poriadky s migrantmi v meste Tanger

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 18:51 • 2 min
Polícia robila poriadky s migrantmi v meste Tanger

RABAT - Stovky migrantov z iných afrických štátov zadržala na severe Maroka pri niekoľkodňovej operácii tamojšia polícia.

slovakia

left justify in out

Marocké ministerstvo vnútra dnes podľa agentúry DPA informovalo, že okolo 400 ľudí, ktorí na predmestí Tangeru obsadili 85 neobývaných bytov, previezli v 16 autobusoch do iných miest vrátane Rabatu.
     

Pri akcii poriadkových síl prišiel podľa mediálnych informácií o život v dôsledku zrejme bodných poranení muž z Pobrežia Slonoviny. Táto udalosť sa vyšetruje.
     

Tanger leží okolo 70 kilometrov od španielskej exklávy Ceuta, cez ktorú sa utečenci a migranti neustále pokúšajú dostať do Európy. Útočisko hľadajú nezriedka aj v okolitých lesoch, kde však polícia tiež opakovane zasahovala.
     

Pred spustením policajnej akcie pred niekoľkými dňami poskytlo marocké ministerstvo vnútra ľuďom v ilegálne obsadených obydliach 24 hodín na ich opustenie. Na danom predmestí Tangeru nie je napätie medzi domácimi a utečencami z krajín hlavne rovníkovej Afriky žiadnou zriedkavosťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona