Polícia prípad výbuchu v bratislavskom Jadrane stále neuzavrela

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 15:56 • 2 min
Polícia prípad výbuchu v bratislavskom Jadrane stále neuzavrela

BRATISLAVA – Vyšetrovanie prípadu výbuchu v bratislavskom obchodnom stredisku Jadran, kde polícia v máji minulého roka obvinila štyri osoby, stále prebieha a ukončené zatiaľ nebolo. Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

slovakia

left justify in out

"V danej veci v súčasnosti stále prebieha vyšetrovanie a sú vykonávané úkony trestného konania. Vzhľadom na prebiehajúce konanie nie je v tejto chvíli možné poskytnúť k veci bližšie informácie," povedal Wäldl.

 

Vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol 5. mája minulého roka obvinenie voči Róbertovi L., Jozefovi R., Martinovi B. a Jurajovi H. pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

 

Polícia tvrdila, že Róbert L. mal v decembri 2004 rozhodnúť o usmrtení poškodeného Iva R., nakoľko ho pokladal za člena konkurenčnej skupiny ľudí páchajúcej trestnú činnosť.

 

Do bratislavského obchodného strediska Jadran mali umiestniť nástražný výbušný systém. Pri výbuchu Ivo R. utrpel vážne poranenia. Zranený bol aj jeho ochrankár Peter K. a ďalšia osoba Michal B. Padajúce murivo zranilo aj osoby v priestoroch obchodného strediska.

 

Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest. Výnimočným trestom sa rozumie trest odňatia slobody na 15 až 25 rokov, ako aj trest odňatia slobody na doživotie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies