FOTO Polícia prijala bezpečnostné opatrenia pre bombovú hrozbu na súdoch v celom Bratislavskom kraji

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 11:10 • 2 min
FOTO Polícia prijala bezpečnostné opatrenia pre bombovú hrozbu na súdoch v celom Bratislavskom kraji

BRATISLAVA - Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave prijalo na území Bratislavského kraja opatrenia bezpečnostného charakteru.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je výhražná správa, ktorá bola v priebehu uplynulých dní doručená Okresnému súdu v Pezinku.

"Cieľom opatrení je v úzkej súčinnosti s príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) zabezpečiť ochranu verejného poriadku, života, zdravia a majetku občanov nachádzajúcich sa v priestoroch súdov, ako aj v ich bezprostrednom okolí," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

 

Z taktického hľadiska polícia konkrétny rozsah a charakter prijatých opatrení nebude špecifikovať. Podľa Szeiffa je však do nich zapojený dostatočný počet hliadok poriadkovej polície, ako aj kriminálnej polície. Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Pezinku vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

 

Polícia sa opätovne obrátila na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení osoby zachytenej na záberoch priemyselných kamier. Na podateľňu Okresného súdu v Pezinku bol v pondelok (27.3.) doručený anonym, že na okresných súdoch v sídlach krajských súdov bude 30. marca o 09.45 h bombová hrozba. Informoval o tom hovorca ministerstva Peter Bubla.

 

Predsedovia krajských súdov v spolupráci s krajskými riaditeľstvami Policajného zboru a Zborom väzenskej a justičnej stráže prijali v tejto súvislosti podľa neho potrebné opatrenia.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona