Polícia pri raziách proti militantom IS zadržala v Istanbule 11 osôb

NETKY.SK • 12 November 2015, 09:34 • 2 min
Polícia pri raziách proti militantom IS zadržala v Istanbule 11 osôb

ISTANBUL - Turecká polícia zadržala 11 podozrivých pri raziách v Istanbule, zameraných proti militantom zo skupiny Islamský štát (IS). O zásahoch podporených vrtuľníkmi, ku ktorým došlo len niekoľko dní pred summitom najväčších ekonomík sveta G20 v Turecku, informovala dnes štátna tlačová agentúra Anadolu.

slovakia

left justify in out

Razie boli súčasťou série operácií proti militantom v Turecku, ktoré sprísňujú bezpečnostné opatrenia pred summitom za účasti svetových lídrov. Minulý týždeň polícia zadržala 20 osôb podozrivých zo spojenia s IS v juhotureckej provincii Antalya, kde sa bude summit G20 konať v nedeľu a pondelok 15.-16. novembra, píše agentúra Reuters. Protiteroristické policajné jednotky podnikli súbežné razie na viac než 20 lokalitách v rôznych štvrtiach Istanbulu, medzi zadržanými je sedem cudzincov, uviedla agentúra Anadolu. Operácia podľa nej pokračovala a zatknutí tak môžu byť ďalší podozriví.


Anadolu tiež informovala, že na summite G20 v prímorskom letovisku Belek očakávajú 13.000 účastníkov vrátane 3000 novinárov. Na ich ochranu úrady nasadili v regióne okolo 12.000 príslušníkov bezpečnostných síl. Podľa televízie CNN Türk už okolo bezpečnostnej zóny postavili bariéry dlhé niekoľko kilometrov. Mimo tejto zóny budú povolené pokojné demonštrácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies