Polícia: Pri akcii proti extrémizmu zadržala šesť osôb

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 16:54 • 2 min
Polícia: Pri akcii proti extrémizmu zadržala šesť osôb

BRATISLAVA - V súvislosti s vyšetrovaním trestného činu extrémizmu polícia vo štvrtok zadržala šesť osôb a vykonala sedem domových a 12 prehliadok iných priestorov. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

slovakia

left justify in out

"Od skorých ranných hodín vykonávajú príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru na území západného a stredného Slovenska akciu v súvislosti s vyšetrením a dokumentovaním trestných činov extrémizmu," povedal Wäldl.

 

Polícia na facebooku uviedla, že "po zverejnení akcie sa na facebooku objavilo viacero správ od fašistickej lúzy, ktorá nevie žiť s tým, že v našej krajine funguje tím odborníkov, ktorí bojujú a budú bojovať voči extrémistickým názorom. Táto skupina ľudí nepatrí na náš Facebook, a preto každý jej člen dostane ban. V diskusiách sa objavili aj hrdinovia, ktorí sa otvorene vyhrážali policajtom a ich rodinám. Všetko máme zaznamenané a budeme sa tým zaoberať. Myslieť si, že sa niekto schová za anonymný nick, je rovnako naivné, ako to, že sa môže len tak vyhrážať komukoľvek."

 

Podľa medializovaných informácií má byť medzi zadržanými aj šéf Slovenskej pospolitosti Jakub Škrabák. Vyšetrovateľ mu mal vzniesť obvinenie z extrémistickej trestnej činnosti. Polícia však tieto informácie nepotvrdila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona