Polícia preveruje podozrenie z kupovania hlasov

NETKY.SK • 4 November 2017, 17:11 • 2 min
Polícia preveruje podozrenie z kupovania hlasov

KOŠICE – Polícia preveruje, či je opodstatnené podozrenie z kupovania hlasov vo Veľkých Kapušanoch. Informoval podpredseda obvodnej volebnej komisie č. 7 v Michalovciach Vladimír Juričko.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov políciu o podozrení informoval nejaký občan. „My sme ako volebná komisia nedostali od polície nijakú informáciu, ako dopadlo preverovanie,“ povedal Juričko.

Juričko potvrdil, že on i spolu s ďalšími členmi boli na kontrole vo Veľkých Kapušanoch. „Zisťovali sme, ktorého okrsku sa to týka, lebo je ich tam viacero. Neoverená informácia sa týkala okrsku v tamojšej rómskej osade. Keď sme tam boli, nik nám ju nevedel potvrdiť. Vec má v rukách už polícia a teraz vyšetruje, či ide o opodstatnené podozrenie,“ povedal Juričko.

Ako informoval predseda košickej krajskej volebnej komisie Vladimír Tot, časť komisie bola na výjazde v michalovskom volebnom obvode. Uviedol, že obci Čierne Pole sa ich nejakí voliči pýtali, čo majú robiť, lebo v obci sa pohybuje skupina neznámych ľudí a majú podozrenie z nekalej činnosti.

„Členovia komisie im poradili, nech to oznámia polícii. Podľa našich informácií občan pôjde podať trestné oznámenie na políciu okolo piatej,“ povedal Tot. Pokiaľ ide o účasť vo voľbách zatiaľ je veľmi nízka. Ako uviedol Tot, pohybuje sa okolo 10 až 11 percent.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies