Polícia preverovala bombovú hrozbu na súdoch

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 16:11 • 2 min
Polícia preverovala bombovú hrozbu na súdoch

BRATISLAVA - Vo štvrtok dopoludnia nahlásili na viacerých slovenských súdoch bombovú hrozbu. Všetky sa skončili s negatívnym výsledkom.

slovakia

left justify in out

"Pyrotechnické prehliadky v súvislosti s nahlásením bomby na súdoch boli ukončené v rámci celého Slovenska s negatívnym výsledkom. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin šírenia poplašnej správy," informovala krajská trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

 

Podľa oznámenia, ktoré prijali v Trnave, mali byť bomby nahlásené na okresných súdoch, taktiež v bratislavskom Justičnom paláci i v budove Ministerstva spravodlivosti SR, kde sídli aj Najvyšší súd SR.

 

img

 

Tieto žarty môžu obvinených vyjsť draho

 

Polícia ihneď po prijatí oznámenia vykonala všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom ochrany života a zdravia. Policajti vykonali za pomoci služobných psov pyrotechnické prehliadky objektov s negatívnym výsledkom.

 

Z trestného činu šírenia poplašnej správy a spracovania podnetov vzniká návrh na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na dva až osem rokov. Ďalšie okolnosti prípadu, ako aj výška spôsobenej škody, sú predmetom vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies