Polícia prepustila všetky osoby zadržané po útokoch v Paríži

NETKY.SK • 11 Január 2015, 08:57 • 2 min
Polícia prepustila všetky osoby zadržané po útokoch v Paríži

PARÍŽ - Francúzska polícia v sobotu prepustila zvyšných päť osôb vzatých do väzby v súvislosti s útokmi, ktoré sa od stredy do piatku odohrali v Paríži a vyžiadali si 17 ľudských životov.

slovakia

left justify in out

Ako v piatok informoval parížsky prokurátor Francois Molins po útokoch polícia vzala do väzby spolu 16 osôb. Piatich z nich polícia podrobovala výsluchu až do soboty večera, ostatných prepustili už skôr.
      

Medzi osobami prepustenými v sobotu bola aj manželka Chérifa Kouachiho, mladšieho z dvoch páchateľov stredajšieho útoku v parížskej redakcii satirického týždenníka Charlie Hebdo, kde prišlo o život 12 ľudí. Kouachiho švagra, 18-ročného študenta lýcea, prepustili už v piatok.
      

Polícia naďalej pátra po Hayat Boumeddienovej, podozrivej zo spoluúčasti na zločinoch spáchaných Amédym Coulibalym, ktorý vo štvrtok na juhoparížskom predmestí Montrouge smrteľne postrelil mladú policajtku a v piatok, v čase nákupnej špičky, obsadil v Paríži supermarket s kóšer potravinami, kde zastrelil štyroch ľudí. 
      

Páchateľov všetkých troch útokov polícia zastrelila v piatok pri takmer simultánnych operáciách v Paríži a v obci Dammartin-en-Goele, kde sa Chérif Kouachi spolu s bratom Saidom od piatkového rána skrýval pred políciou v tamojšej tlačiarni. 
      

Po Boumeddienovej sa stále pátra, ale podľa najnovších správ zo zdrojov tureckej tajnej služby bola v čase Coulibalyho útokov v Turecku. Naposledy ju videli 4. januára v blízkosti hraníc Turecka so Sýriou, kde sa jej stopa stratila.
      

Francúzska polícia prešetruje podozrenie, že Coulibaly spáchal ďalší zločin už v stredu večer. Jeho obeťou by mohol byť aj 32-ročný muž, na ktorého v stredu neskoro večer počas behu na brehu rieky v obci Fontenay-aux-Roses v departemente Hauts-de-Seine niekto strieľal, pričom ho vážne zranil do stehna a chrbta. Coulibaly, ako uviedla polícia, býval vo Fontenay-aux-Roses.
      

Coulibaly v telefonáte, ktorý viedol v piatok z obsadeného supermarketu s novinárom televízie BFMTV, vyhlásil, že svoje útoky koordinoval s bratmi Kouachiovcami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona