Polícia prekazila svadbu demonštrantov v istanbulskom parku Gezi

NETKY.SK • 21 Júl 2013, 09:05 • 2 min
Polícia prekazila svadbu demonštrantov v istanbulskom parku Gezi

ISTANBUL - V parku sa chcel zosobášiť pár, ktorý sa zoznámil počas júnových protivládnych demonštrácií.

slovakia

left justify in out

Turecká polícia prekazila pokus o uskutočnenie svadby v istanbulskom parku Gezi, ktorý sa stal epicentrom protestov proti vláde premiéra Recepa Tayyipa Erdogana. Informovala o tom agentúra AP. 

V parku sa chcel zosobášiť pár, ktorý sa zoznámil počas júnových protivládnych demonštrácií. Pozvánka na sobáš bola vopred zverejnená na internete. 

S cieľom zabrániť vykonaniu obradu príslušníci poriadkovej polície preventívne uzavreli areál parku pre verejnosť. To rozhorčilo stovky demonštrantov, ktorých polícia následne vytlačila z priľahlého námestia Taksim a rozohnala vodnými delami. Išlo o prvý zásah voči protestujúcim od minulého víkendu.

Pôvodne malé demoštrácie aktivistov proti plánom na prestavbu parku Gezi podnietili v júni vlnu masových protivládnych protestov po celej krajine. Kritici obviňujú premiéra Erdogana po desaťročí vlády zo silnejúcich autoritatívnych sklonov.

Protestné hnutie v tureckých mestách už v posledných týždňoch do veľkej miery poľavilo. V menšom rozsahu však ešte stále pretrváva v Istanbule a Ankare.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies