Polícia prehľadáva dom kapitána nezvestného malajzijského lietadla

NETKY.SK • 15 Marec 2014, 10:38 • 2 min
Polícia prehľadáva dom kapitána nezvestného malajzijského lietadla

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia začala prehľadávať dom kapitána nezvestného letu Malajzijských aerolínií MH370 po tom, ako dnes premiér krajiny potvrdil, že let bol úmyselne odklonený zo svojej trasy. Agentúru Reuters o svojom zásahu informovala polícia.

slovakia

left justify in out

Tá dorazila k domu kapitána lietadla, 53-ročného Zaharia Ahmada Šacha, dnes popoludní, chvíľu nato, ako premiér Nadžíb Razak ukončil svoju tlačovú konferenciu.
      

Vyšetrovatelia potvrdili, že lietadlo, ktoré zaznamenal vojenský radar, bol skutočne nezvestný let MH370, ktorého komunikačné prístroje bolo pravdepodobne vypnuté ešte predtým, ako lietadlo pred týždňom doletelo k východnému pobrežiu Malajzie, povedal dnes Nadžíb.
      

Potvrdil, že nezvestné malajzijské lietadlo niekto prinútil k odklonu z trasy do Pekingu, pretože preletelo cez Malajziu a smerovalo na západ. Povedal, že rádiový odpovedač bol úmyselne znefunkčnený, vylúčil haváriu stroja a pripustil možnosť jeho únosu. Pátranie v Juhočínskom mori bolo podľa jeho vyjadrenie, o ktorom informovala agentúra Associated Press, ukončené.
      

Premiér uviedol, že sa teraz vyšetrovatelia pokúšajú vysledovať lietadlo v dvoch možných koridoroch - severnom, ktorý vedie zo severného Thajska k hraniciam Kazachstanu a Turkménska a južnom, vedúcom z Indonézie do južnej časti Indického oceánu.
      

Oblasť pátrania rozšírili na základe najnovších dostupných satelitných údajov.
      

"Pátranie po MH370 jasne vstúpilo do novej fázy... Dúfame, že nás tieto nové informácie privedú o krok bližšie k nájdeniu lietadla," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies