Polícia prehľadala v Lichtenštajnsku bydlisko útočníka zo švajčiarskeho vlaku

NETKY.SK • 15 August 2016, 13:11 • 2 min
Polícia prehľadala v Lichtenštajnsku bydlisko útočníka zo švajčiarskeho vlaku

BERN - Švajčiarska polícia dnes oznámila, že bola podniknutá prehliadka domu v susednom štáte Lichtenštajnsko, kde v minulosti žil páchateľ sobotňajšieho útoku nožom a horľavinou na cestujúcich vo švajčiarskom vlaku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Útok nožom a horľavou látkou sa stal v sobotu popoludní, keď sa zaplnený vlak blížil k švajčiarskemu mestu Salez v kantóne St. Gallen, neďaleko hraníc s malým kniežatstvom Lichtenštajnsko.
Bodné zranenia, popáleniny, ako aj dýchacie problémy spôsobené dymom utrpelo šesť ľudí a útočník. Neskôr zraneniam podľahli 34-ročná žena i 27-ročný páchateľ.


Švajčiarsky denník Blick v nedeľu večer bez uvedenia zdrojov napísal, že útočník žil približne pred tromi rokmi v Lichtenštajnsku, ktoré má so Švajčiarskom tesné vzťahy. Polícia vo švajčiarskom kantóne St. Gallen dnes uviedla, že útočník mal oficiálne zapísané bydlisko v susednom švajčiarskom kantóne.
Polícia motív útočníka stále vyšetruje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona