Polícia prehľadala izby šprintérov, u Powella našla množstvo liekov

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 09:46 • 2 min
Polícia prehľadala izby šprintérov, u Powella našla množstvo liekov

RÍM - Talianska polícia v pondelok skonfiškovala neznáme substancie pri razii v hoteli, kde sa zdržiavali jamajskí šprintéri Asafa Powell a Sherone Simpsonová po tom, čo boli pozitívne testovaní na zakázané stimulanty.

slovakia

left justify in out

Policajti prehľadali izby atlétov ako i kondičného trénera Christophera Xuereba z Kanady. Našli v nich množstvo liekov a doplnkov pre rast svalovej hmoty. V apartmáne bývalého svetového rekordmana Powella vyšetrovatelia objavili okolo 50 škatuliek a ampuliek s liekmi a nemenovanými pilulkami, ktoré poslali na rozbor do laboratória.

"Boli sme prekvapení množstvom liekov, rozhodne neodpovedali potrebám jedného atléta. Zatiaľ ale nebol nikto zatknutý," citovali talianske médiá Antonia Pisapiu z policajnej stanice v meste Udine. Podľa neho zatiaľ nie je jasné, či nájdené látky patria medzi zakázané. Pokiaľ by sa preukázalo, že ide o nedovolené podporné prostriedky, mohlo by to mať zásadný vplyv pri dokazovaní Powellovej viny.

Razia prebehla na európskej základni jamajského tímu v prímorskom letovisku Lignano, kde atléti pred vypuknutím škandálu každý rok pravidelne trénovali.

Zároveň sa nepotvrdili informácie niektorých britských médií, podľa ktorých mal byť medzi pristihnutou pätorkou jamajských atlétov aj šprintér Nesta Carter, ktorý tento rok bežal stovku za 9,87 sekundy, čo je druhý najlepší čas sezóny.

Pozitívne dopingové testy na jamajskom šampionáte mali okrem Powella a Simpsonovej i 19-ročný výškar Demar Robinson a diskári Traves Smickle a Allison Randallová, ktorá sa predstavila i na olympijských hrách v Londýne. Všetkých päť Jamajčanov má zastavenú činnosť a hrozia im dvojročné tresty. Svetová antidopingová agentúra (WADA) však ocenila, že všetci spolupracujú pri vyšetrovaní. "Chcú situáciu vyriešiť a objasniť," stojí v prehlásení WADA, z ktorého citovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies