FOTO Polícia precvičuje v Bratislave presun účastníkov najdôležitejších podujatí slovenského predsedníctva

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 12:56 • 2 min
FOTO Polícia precvičuje v Bratislave presun účastníkov najdôležitejších podujatí slovenského predsedníctva

BRATISLAVA – Dnes ráno sa začalo v Bratislave cvičenie policajných zložiek, ktoré má preveriť koordinovanosť postupu pri presune účastníkov podujatí v rámci slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Cvičenie simuluje situáciu, keď sa na podujatí zúčastnia ústavní činitelia z jednotlivých krajín Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Andrea Dobiášová, cvičenie bude trvať približne do 14.00 h. "Simuluje presun účastníkov z hraničného priechodu Jarovce – Kitsee k hotelom, v ktorých budú osoby ubytované, a odtiaľ do Reduty, kde sa uskutočnia stretnutia. Druhou trasou cvičenia je spojenie medzi Letiskom Milana Rastislava Štefánika, hotelmi a Redutou," uviedla Dobiášová.

 

Ako vysvetlila, zámerom cvičenia je preverenie odovzdávania informácií, získanie reálnych poznatkov, ktoré sú potrebné na koordináciu síl a prostriedkov Policajného zboru (PZ). "Taktiež je cieľom preveriť funkčnosť bezpečnostných opatrení vykonávaných jednotlivými odbormi úradu – dopravná ochrana, epizodická a technická ochrana, operatívna ochrana a ochrana objektov," dodala hovorkyňa.

 

Policajný zbor bude v rámci zabezpečovania bezpečnostných opatrení vykonávať permanentný monitoring Reduty a ďalších objektov určených na rokovania. Monitorované budú hotely, kde budú ubytované delegácie na ministerskej úrovni, ale aj okolie ďalších hotelov, keďže v rámci šesťmesačného obdobia je v Bratislave naplánovaných okolo 180 odborných podujatí s počtami delegátov od 30 do 2000.

 

Niektoré návštevy ministerských rád budú pristávať na letisku v Bratislave, ostatné ministerské delegácie na viedenskom letisku Schwechat, z ktorého bude preprava zabezpečovaná špeciálnymi zložkami polície. O vedúcich delegácií na ministerskej úrovni sa bude starať personál Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a príslušníci PZ.

 

Dobiášová pripomenula, že v rámci režimových opatrení budú na protiľahlom chodníku oproti budove Reduty osadené zábrany, pričom pohyb chodcov po chodníku nebude obmedzený. "Rovnako nebude obmedzený ani vstup návštevníkov do prevádzok, ktoré sa tam nachádzajú," informovala policajná hovorkyňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies