Polícia pre oba štátne sviatky udelila výnimku pre dojazd nákladných áut

NETKY.SK • 27 August 2018, 07:39 • 2 min
Polícia pre oba štátne sviatky udelila výnimku pre dojazd nákladných áut

BRATISLAVA - Prezídium Policajného zboru (PPZ) na stredu 29. augusta a na sobotu 1. septembra, teda počas štátnych sviatkov, udelilo všeobecnú výnimku pre dojazd nákladných áut na slovenské územie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa PPZ Denisa Baloghová.

 

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách prvej triedy a pre vozidlá na cestách pre medzinárodnú premávku prichádzajúce na slovenské územie zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty je v SR. "Ak si to však bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajt bude aj napriek tejto výnimke oprávnený zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy," upozornila Baloghová.

 

Podľa zákona majú nákladné vozidlá v deň pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách. Keďže v niektorých okolitých krajinách štátny sviatok nie je, polícia sa rozhodla udeliť výnimku. "Aby sa nákladné autá nehromadili v blízkosti štátnej hranice Slovenskej republiky s okolitými krajinami," vysvetlila Baloghová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona