Polícia pozastavila pátranie po ôsmich nezvestných turistoch

NETKY.SK • 27 August 2017, 06:00 • 2 min
Polícia pozastavila pátranie po ôsmich nezvestných turistoch

BERLÍN - Švajčiarska polícia pozastavila na neurčitý čas pátranie po ôsmich nezvestných ľuďoch, ktorí sa stratili počas prvého z dvoch zosuvov pôdy, ktoré tento týždeň zasiahli obec Bondo na východe krajiny.

slovakia

left justify in out

"Všetko nasvedčuje tomu, že nezvestné osoby boli v oblasti prvého zosuvu pôdy, ku ktorému došlo v stredu," uviedla hovorkyňa policajného zboru v kantóne Graubünden Sandra Scianguetta. Po štyroch občanoch Nemecka, dvoch Švajčiaroch a dvoch rakúskych občanoch pátralo viac ako 100 príslušníkov záchranných služieb. Turisti sa vydali na cestu samostatne alebo v skupinách a predpokladá sa, že boli v oblasti, kde došlo k zosuvu pôdy, píše agentúra AP.

 

Z hory Piz Cengalo znova padali skaly


Druhý raz sa na Bondo, ktoré v tom čase úrady uzavreli a tamojších obyvateľov evakuovali, pôda zosunula v piatok. Pravdepodobnosť ďalších zosuvov kameňov a bahna, ktoré pre záchranárov predstavujú nebezpečenstvo pri pátraní, bolo dôvodom, prečo sa ho polícia rozhodla pozastaviť, vysvetlila Scianguetta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona