Polícia povolila výnimku nákladným autám na dojazd počas štátneho sviatku

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 16:16 • 2 min
Polícia povolila výnimku nákladným autám na dojazd počas štátneho sviatku

BRATISLAVA - Prezídium Policajného zboru SR povolilo počas nadchádzajúceho štátneho sviatku - Dňa víťazstva nad fašizmom, ktorý je dňom pracovného pokoja, všeobecnú výnimku pre všetky nákladné vozidlá.

slovakia

left justify in out

Výnimka platí počas pondelka (8.5.) na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a cestách pre medzinárodnú premávku, a to pre všetky nákladné vozidlá prichádzajúce na územie Slovenskej republiky zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty je na území SR.

 

"Ak si to bude bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyžadovať, policajti budú aj napriek tejto výnimke oprávnení zakázať vodičom jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo im prikázať smer jazdy," uviedol Wäldl.

 

Podľa zákona majú nákladné vozidlá v dňoch pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách. Výnimku na dojazd na území SR polícia podľa prezidiálneho hovorcu vydala, aby predišla hromadeniu nákladných áut v blízkosti štátnych hraníc SR s krajinami, kde pondelok nie je vyhlásený za štátny sviatok.

 

Prezídium Policajného zboru pritom posúdilo dôvody uvádzané v žiadosti Združenia cestných dopravcov Slovenskej republiky o vydanie povolenia všeobecnej výnimky a výnimku vydalo, doplnil Wäldl.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona