Polícia potvrdila, že po demonštrácii v Budapešti použila paprikový sprej

NETKY.SK • 17 December 2014, 11:53 • 2 min
Polícia potvrdila, že po demonštrácii v Budapešti použila paprikový sprej

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia potvrdila, že v utorok večer po budapeštianskej protivládnej demonštrácii použila paprikový sprej proti skupine osôb, ktoré sa snažili preraziť policajný kordón pred parlamentom.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI polícia vyhlásila, že zásah bol zákonný, primeraný a odborný. Počas incidentu podľa vyhlásenia poriadkových síl nikto neutrpel zranenia. Fotoreportér MTI ale na mieste incidentu videl dvoch mladých ľudí s krvavými ranami na hlave. Jeden z nich spravodajskému serveru Index.hu povedal, že zranenia utrpeli práve pri zásahu, keď ich oboch do hlavy zasiahol kovový valec od paprikového spreja, aké používa polícia.

      

Polícia na demonštrácii nikoho nezadržala. Po protivládnej demonštrácii, na ktorej v utorok  večer v Budapešti protestovalo niekoľko tisíc ľudí proti korupčným kauzám, klamstvu, ale aj proti úsporným opatreniam vlády premiéra Viktora Orbána, došlo pred parlamentom k niekoľkým menším incidentom. Jeden z policajtov použil slzotvorný plyn proti demonštrantom, ktorí chceli preraziť policajný kordón a kričali "Poďme dnu".
      

Protestujúci hodili na policajtov niekoľko pivových plechoviek. Slzotvorný plyn zasiahol aj kameramana komerčnej televízie ATV. Na obe sochy levov pri parlamentných schodoch vyliezli protestujúci s európskymi vlajkami v rukách, čo ocenili demonštranti potleskom a skandovaním "Európa". Policajné jednotky demonštrantov vytlačili z okolia parlamentu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies