Polícia potvrdila zadržanie 20-člennej zločineckej skupiny zo Srbska

NETKY.SK • 16 Október 2016, 15:26 • 2 min
Polícia potvrdila zadržanie 20-člennej zločineckej skupiny zo Srbska

PODGORICA - Čiernohorská polícia potvrdila dnes zadržanie skupiny 20 osôb zo Srbska podozrivých z terorizmu.

slovakia

left justify in out

Po ďalšej osobe sa ešte pátra, informoval v Podgorici vedúci predstaviteľ policajných zložiek tejto balkánskej krajiny Slavko Stojanovič.

 

Podľa jeho slov došlo k zadržaniu na základe podnetu špeciálnej prokuratúry. Zadržané osoby sú v podozrení z členstva v zločineckej organizácii a z terorizmu, dodal.

 

Ako s odvolaním sa na Stojanoviča informovala štátna televízia RTCG, skupina mala v úmysle spáchať dnes večer útoky na štátne inštitúcie, políciu a funkcionárov štátu, pričom vylúčené neboli ani útoky na špičkových predstaviteľov krajiny.

 

Informácie čiernohorských médií o tom, že na čele skupiny bol niekdajší veliteľ srbských polovojenských jednotiek Bratislav Bata Dikič, nepriamo potvrdil v Srbsku predseda tamojšej vlády Aleksandar Vučič, ktorého o tom podľa jeho slov informoval srbský minister vnútra Nebojša Stefanovič. Vučič poznamenal, že k zadržaniu došlo v "zvláštny deň", avšak nijako to nechcel komentovať, píše tlačová agentúra APA.

Ministerstvo telekomunikácií v Podgorici potvrdilo, že dnes od 8.00 hod boli internetové portály viacerých politických strán a mimovládnych organizácií vystavené hneď niekoľkým hackerským útokom. Jednému čelil úspešne aj Telekom Čierna Hora.

 

V Čiernej Hore sa dnes konajú parlamentné voľby, v ktorých do 13.00 hod prišlo k urnám 40 percent oprávnených voličov, čo je o takmer sedem percent viac ako v porovnateľnom čase v roku 2012.

Velenie čiernohorskej polície koncom týždňa pripustilo, že počas nich môže dôjsť k násilnostiam.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona