Polícia potlačila po vyše 12 hodinách vzburu vo väznici Birminghame v Británii

NETKY.SK • 17 December 2016, 08:06 • 2 min
Polícia potlačila po vyše 12 hodinách vzburu vo väznici Birminghame v Británii

BIRMINGHAM - Dozorcovia získali po vyše 12 hodinách opätovne kontrolu nad väznicou v meste Birmingham, kde došlo v piatok k vôbec najhoršej vzbure trestancov v Británii za posledných 26 rokov.

slovakia

left justify in out

Britské ministerstvo spravodlivosti dnes uviedlo, že tímy poriadkovej polície obnovili poriadok vo všetkých štyroch traktoch centrálnej budovy väznice v piatok tesne po 23.30 h SEČ.

 

Do vzbury mohlo byť zapojených až okolo 600 trestancov. Polícia pri zásahu v nepokojnej väznici použila aj psov a vrtuľník. Podľa spravodajskej stanice BBC ide o vôbec najhorší incident tohto druhu od nepokojov, ku ktorým došlo v roku 1990 vo väznici v Manchestri - známej aj pod názvom Strangeways.

 

Podľa informácií BBC bol do nemocnice prevezený jeden z väzňov, ktorý pri výtržnostiach utrpel zlomeninu čeľuste a tiež fraktúru očnej jamky. Vyčíňajúci trestanci spálili aj nešpecifikované dokumenty. Úrady sa momentálne snažia vyčísliť rozsah škôd, ktoré väzni napáchali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies