Polícia poskytla 100 kilogramov zhabanej marihuany na výskum

NETKY.SK • 25 September 2018, 15:42 • 2 min
Polícia poskytla 100 kilogramov zhabanej marihuany na výskum

BANGKOK - Thajská polícia odovzdala približne 100 kilogramov skonfiškovanej marihuany na využitie v medicínskom výskume. Predstavitelia vlády sa totiž snažia spustiť produkciu liečiv založených práve na marihuane, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predseda vládnej farmaceutickej organizácie Sophon Mekthon v utorok vyhlásil, že výskumníci si vybrali zo skonfiškovanej marihuany iba tú vysokokvalitnú a budú zisťovať, ktoré jej vlastnosti sú na medicínske účely najvhodnejšie.

 

Plánujú vyrábať rôzne formy farmaceutických produktov s obsahom marihuany, napríklad kvapky na podjazykové užívanie, náplasti na kožu, čapíky, krémy a kapsuly.

 

Marihuana je podľa thajských zákonov stále ilegálna, čo platí aj pre testovanie na ľuďoch, hoci thajský zákonodarný zbor už vedie rozpravu o legalizácii tejto mäkkej drogy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona