Polícia posilní počet policajtov i hliadkové služby do okolia tábora v Gabčíkove

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 15:03 • 2 min
Polícia posilní počet policajtov i hliadkové služby do okolia tábora v Gabčíkove

GABČÍKOVO - Obyvatelia Gabčíkova sa obávajú o svoju bezpečnosť. Domnievajú sa, že príchod rakúskych azylantov do dočasného utečeneckého tábora môže ohroziť obyvateľov.

slovakia

left justify in out

V nedeľu 2. augusta preto využijú zákonné prostriedky a v referende o zriadení dočasného utečeneckého tábora v Gabčíkove vyjadria svoj názor. Vyhláseniu referenda predchádzala petícia, ktorú podpísalo 3148 ľudí. „Neželáme si, aby bol v našej obci utečenecký tábor. O terajších utečencoch nič nevieme. Nevieme, z akej krajiny prichádzajú, nepoznáme ich presný počet. Nikto nás oficiálne neinformuje ani o tom, kedy prídu. Čo je najhoršie, že pravdepodobne budú mať voľný pohyb,“ povedal starosta Gabčíkova Iván Fenes. 
     

S utečencami majú obyvatelia už z predchádzajúceho obdobia svoje poznatky. „Problémy sa začali, keď ich bolo viac ako 800, potom sme zaregistrovali už aj veľmi závažné problémy. Na obec s 5000 obyvateľmi je niekoľko sto utečencov veľa,“ tvrdí starosta. Podľa predsedu petičného výboru proti otvoreniu utečeneckého tábora v Gabčíkove Zoltána Jakusa hlavným problémom je, že objekt, kde majú byť umiestnení dočasní rakúski azylanti, nie je ohradený. „Ide o staré budovy, ktoré pôvodne slúžili na ubytovanie pracovníkov vodného diela a teraz sú majetkom Slovenskej technickej univerzity Bratislava,“ povedal Jakus. 
     

Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara pripravuje polícia bezpečnostné opatrenia týkajúce sa Gabčíkova. „V súčasnosti je v Gabčíkove štandardné obvodné oddelenie, kde je plánovaných 18 tabuľkových miest policajtov. Zvyšujeme na tomto oddelení tabuľkové miesta o desať policajtov. S vedením Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave sme pripravili výkon služby. Hliadkové služby plánované do okolia Gabčíkova a do zariadenia budú vo väčšom počte, slúžiť tam bude aj pohotovostná motorová jednotka z Trnavy,“ informoval Gašpar s tým, že pripravené sú aj ďalšie opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies