Polícia pomohla prekaziť predaj obrazu Caravaggia

NETKY.SK • 3 August 2010, 07:11 • 2 min
Polícia pomohla prekaziť predaj obrazu Caravaggia

Polícia pomohla prekaziť predaj obrazu Caravaggia

slovakia

left justify in out

img

Česká polícia bola na prelome februára a marca veľmi blízko zadržaniu členov skupiny, ktorá chystala predaj ukradnutého obrazu talianskeho majstra Caravaggia (1573-1610). Dielo s názvom Kristovo zajatie, hodnota ktorého sa odhaduje až na 100 miliónov dolárov (76,23 mil. eur), zlodeji ukradli v júli 2008 v múzeu v ukrajinskej Odese.
      Rokovania s potenciálnym kupcom prebiehali v Prahe na konci februára, ale strany sa na predaji nedohodli. Zhoda nebola na cene a predávajúci odmietli kupujúcemu obraz ukázať. Obchod monitorovali detektívi elitného Útvaru na odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) a zasiahnuť bol pripravený aj Útvar rýchleho nasadenia (URNA).
      Ako dnes informoval hovorca ÚOOZ Pavel Hanták, česká polícia následne postúpila informácie svojim západoeurópskym kolegom, a v závere operácie okrem českej a ukrajinskej polície na prípade pracovali aj kriminalisti z Lotyšska, Portugalska, Francúzska, Holandska a Nemecka.
      Časť organizovanej skupiny páchateľov napokon polícia zatkla a vzácny Caravaggiov obraz zaistila 25. júna pri uzatváraní obchodu v Nemecku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies