Polícia počas štvrtkovej akcie na cestách zistila 1412 priestupkov

NETKY.SK • 3 August 2018, 16:43 • 2 min
Polícia počas štvrtkovej akcie na cestách zistila 1412 priestupkov

BRATISLAVA - Policajti vo štvrtok (2.8.) popoludní zistili 1412 priestupkov vodičov, motocyklistov, cyklistov aj chodcov. Pokutu na mieste uložili 1333 z nich.

slovakia

left justify in out

Ako informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová, išlo o celoslovenskú osobitnú kontrolu vyhlásenú v rámci opatrení počas letnej turistickej sezóny.

 

Najviac priestupkov, vyše 600, sa týkalo rýchlosti. Viac ako 100 vodičov zas nerešpektovalo pravidlá cestnej premávky tým, že počas jazdy držali v ruke mobil. Zákon porušilo aj deväť chodcov a 19 cyklistov. Podľa hovorkyne policajti okrem dopravných priestupkov odhalili i štyri trestné činy aj s ich páchateľmi a tiež jednu osobu, po ktorej bolo vyhlásené pátranie.

 

Cieľom akcie bolo pozitívne ovplyvniť bezpečnosť na cestách. "V našom záujme nie je pokutovať, veď kto dodržiava zákon, pokutu nedostane. Všetky spomínané priestupky, ktorých sa účastníci cestnej premávky dopustili, totiž môžu byť aj príčinou vzniku dopravnej nehody. Okrem toho, že tieto povinnosti ukladá zákon, prispievajú aj k bezpečnosti samotných účastníkov," vysvetlila Baloghová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona