Polícia počas slovenského predsedníctva v EÚ vytýčila štyri úrovne ochrany

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 13:42 • 2 min
Polícia počas slovenského predsedníctva v EÚ vytýčila štyri úrovne ochrany

BRATISLAVA - Polícia vytýčila pre zaistenie bezpečnosti slovenského predsedníctva v Rade Európy únie (SK PRES) štyri úrovne ochrany.

slovakia

left justify in out

Ako dnes na brífingu informoval prezident Policajného zboru Tibor Gašpar, základný zelený stupeň predstavuje dohliadanie na priebeh podujatí. Štvrtý, červený stupeň, môže indikovať aj teroristickú hrozbu. Polícia sa podľa Gašpara počas predsedníctva zameria na ochranu verejného poriadku, ochranu určených osôb a objektov, kde sa uskutočnia podujatia, organizáciu dopravy v miestach konania podujatí alebo zber operatívnych informácií.

 

Spomedzi 200 podujatí, ktoré sa v rámci predsedníctva budú organizovať, je podľa Gašpara 26 vrcholových, ktoré si vyžiadajú mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Polícia bude podľa neho zároveň priebežne reagovať aj na udalosti, ako sú napríklad demonštrácie ohlásené len niekoľko dní dopredu. "Budeme sa snažiť čo najmenej vstupovať do života občanov," zdôraznil Gašpar.


V rámci predsedníctva má Slovensko navštíviť približne 20 tisíc návštevníkov ktorí sa zúčastnia na 200 pripravovaných podujatiach. Najviac podujatí je naplánovaných v Bratislave, uskutočnia sa ale napríklad aj v Košiciach alebo Topoľčiankach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies