Polícia počas akcie odhalila vodičov pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 10:57 • 2 min
Polícia počas akcie odhalila vodičov pod vplyvom alkoholu

TRNAVA - Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Galante obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 27 ročného muža z Trnavy.

slovakia

left justify in out

Muž je obvinený z toho, že 14. mája  o 17.10 h viedol osobné auto Renault Megane v Seredi po Čepenskej ulici smerom na Horný Čepeň. 

 

Vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a ostatným okolnostiam. Pod vplyvom alkoholu narazil do Mercedesu Benz idúceho pred ním, ktorý viedla 36 ročná vodička z Dolných Zeleníc.

 

V dôsledku nehody skončila vodička s Mercedesom v priekope, pričom vodič Renaultu pokračoval ďalej v jazde, až kým ho nezastavilo poškodenie auta. Vodička Mercedesu sa pri nehode ľahko zranila. Vodičovi policajti dychovou skúškou namerali 1,01 mg alkoholu, čo je v prepočte 2,10 promile.

 

Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky môže 27 ročnému vodičovi z Trnavy hroziť odňatie slobody až na jeden rok.

 

Počas policajnej akcie odhalili vodiča pod vplyvom alkoholu.

 

Z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Šamoríne 51 ročného muža z okresu Dunajská Streda. Včera (15.5.) okolo 08.20 h, počas dopravnej policajnej akcie, kontrolovala policajná hliadka v obci Nový Život vodiča Škody Felícia. Dychovou skúškou mu zistili požitie alkoholu, pričom mu bola nameraná hodnota 0,71 mg, čo je 1,49 promile.

 

Vodič viedol vozidlo v stave vylučujúcom spôsobilosť, pričom pri neskoršom meraní hodnota alkoholu v jeho dychu ešte stúpla na 1,63 promile. Svojim konaním mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí, prípadne spôsobiť škodu na majetku.

 

Policajti muža zadržali v cele policajného zaistenia a s obvinením z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čaká na rozhodnutie sudcu o výške jeho trestu.

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies