Polícia plánuje za údajnú korupciu prvé obvinenie

NETKY.SK • 13 November 2013, 18:00 • 2 min
Polícia plánuje za údajnú korupciu prvé obvinenie

BRATISLAVA - Polícia plánuje v blízkom čase obviniť konkrétneho človeka z korupcie pri prvom kole regionálnych volieb. Agentúre SITA to potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar.

slovakia

left justify in out

"Minimálne v jednom prípade má dôjsť aj k vzneseniu obvinenia," povedal Gašpar. Pripomenul, že zatiaľ vedú tri trestné stíhania vo veci za prečin volebnej korupcie. Dva prípady sa týkajú podozrení priamo v deň volieb, jeden je zo 7. novembra. "Ide väčšinou o podplácanie za hlasovanie rómskych spoluobčanov," dodal policajný šéf s tým, že doteraz nikoho neobvinili, lebo sa ešte spracovávali dôkazy, ktoré by k tomu mali viesť.

Prvý z troch prípadov je z obce Šimonovce v okrese Rimavská Sobota. Počas volebnej soboty tu údajne na verejnom priestranstve páchateľ odovzdal dvojici občanov lístok, na ktorom bolo šesť rôznych čísiel. Dvojicu požiadal, aby vo voľbách krúžkovali tieto čísla. Podľa polície za to dostali nákupné poukážky a sľúbené ďalšie peniaze. V obci Jarovnice v Sabinovskom okrese podľa polície zase páchateľ vo volebný deň sľuboval a poskytoval výhody prevažne rómskym občanom za to, aby volili konkrétneho kandidáta na poslanca kraja a tiež kandidáta na predsedu kraja. Tretie stíhanie sa týka Starej Ľubovne. Dva dni pred voľbami tu podľa vyšetrovateľov páchateľ trom Rómom sľúbil peniaze za to, že budú hlasovať za kandidáta na poslanca kraja Milana Š. Jeden z Rómov dostal peniaze hneď na mieste. Polícia vidí trestný čin aj pri konaní spomínanej trojice, ktorá si odmenu dala prisľúbiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies