Polícia pátra po zlodejovi, ktorý ukradol z kancelárie v Prievidzi obrazy za 29-tisíc eur

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 16:59 • 2 min
Polícia pátra po zlodejovi, ktorý ukradol z kancelárie v Prievidzi obrazy za  29-tisíc eur

PRIEVIDZA - Polícia pátra po páchateľovi, ktorý sa od 10. od 13. marca vlámal do advokátskej kancelárie v Prievidzi a ukradol z nej viacero obrazov za takmer 30.000 eur. Následne tam založil požiar, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

slovakia

left justify in out

"Doposiaľ neznámy páchateľ sa v termíne od 10. marca od 16.00 h do 13. marca vlámal do priestorov kancelárie pozostávajúcej z dvoch miestností, pričom z nich odcudzil niekoľko obrazov od rôznych maliarov a akvarel. Pri odchode podpálil v kanceláriách advokáta a sekretariátu rôzne písomnosti, čím vznikol lokálny požiar," opísala Antalová.

 

V dôsledku požiaru podľa nej došlo k zhoreniu písacieho stola, rôznych písomných podkladov a pečiatok, v dôsledku zadymenia priestorov zase k znehodnoteniu zariadenia a tam uložených vecí. "Požiarom páchateľ spôsobil škodu najmenej 300 eur a krádežou obrazov vznikla škoda 29.400 eur," vyčíslila.

 

Policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. "Prievidzskí policajti pátrajú po páchateľovi, prípadne páchateľoch spomínaných skutkov. V prípade, ak si niekto všimol v čase, keď došlo ku krádeži, pohyb podozrivých osôb alebo vozidiel v blízkosti kancelárie, aby kontaktoval políciu na známom telefónnom čísle 158," vyzvala Antalová. Dodala, že páchateľom v prípade ich zistenia a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona