Polícia pátra po treťom útočníkovi z múzea Bárdú

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 13:56 • 2 min
Polícia pátra po treťom útočníkovi z múzea Bárdú

TUNIS - Tuniský prezident Bádží Káid Sibsí dnes vyhlásil že polícia pátra po poslednom z trojice mužov, ktorí pri stredajšom teroristickom útoku v múzeu Bárdú (Le musée national du Bardo) v Tunise zabili 25 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre francúzsku televíziu iTele Sibsí priamo v múzeu Bardú povedal, že na útoku sa podieľali "traja agresori", pričom dvoch z nich zabili pri zásahu bezpečnostné jednotky a tretí je na úteku. Podľa Sibsího extrémisti, ktorí do svojich radov zverbovali približne 3000 Tunisanov, aby bojovali v Iraku a Sýrii, nemajú nič spoločné s islamom a Tunisko proti nim vedie vojnu.

 

"Keď nás niekto vtiahne do vojny, budeme viesť vojnu," povedal tuniský prezident.

Tuniská vláda už zverejnila záznam z bezpečnostných kamier múzea Bárdú, na ktorom vidno dvoch mužov, ako s automatickými puškami a ruksakmi prechádzajú cez vstupnú halu budovy.

Ďalší záber zachytil situáciu, keď dvojica pri schodoch náhodne stretne návštevníka múzea. Jeden z ozbrojencov na neho rýchlo namieri zbraň, následnej ho však nechá odísť. Útočníci potom postupujú hore chodmi ďalej na poschodie.

 

Podľa tuniského rezortu vnútra dvojica absolvovala výcvik v džihádistickom tábore, nachádzajúcom sa na území kontrolovanom militantnou organizáciou Islamský štát (IS) v susednej Líbyi.

 

Tuniské úrady v sobotu oznámili, že od stredajšieho teroristického útoku na múzeum Bárdú v Tunise zadržali viac ako 20 podozrivých militantov.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies