Polícia pátra po Štefanovi Szabóovi, odsúdenom na doživotie za dve vraždy

NETKY.SK • 3 November 2014, 16:59 • 2 min
Polícia pátra po Štefanovi Szabóovi, odsúdenom na doživotie za dve vraždy

TRNAVA - Polícia dnes začala na základe príkazu dodania do výkonu trestu pátranie po hľadanom Štefanovi Szabóovi, ktorý je odsúdený na doživotie za dve vraždy.

slovakia

left justify in out

Uviedla to krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.
     

Menovaného odsúdil Najvyšší súd (NS) SR 29. októbra, keď zamietol jeho odvolanie voči rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Súd zároveň upravil sumu, ktorú má Szabó zaplatiť vdove svojej obeti ako náhradu škody. Ide o vyše 22.000 eur.
     

Szabó sa nachádza na neznámom mieste, na vyhlásení rozsudku sa nezúčastnil. Proces s ním sa začal 26. augusta 2013. Podľa obžaloby v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou vystrelil na Tibora Kovácsa a zabil ho. Chcel sa ho zbaviť. Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007 rovnako s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa, vylákal Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy - 2,6 milióna slovenských korún do obce Lesné Kračany, kde ho usmrtil dvoma výstrelmi do hlavy. Okrem obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy bol obžalovaný aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania.
     

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku 13. mája tohto roka dospel k záveru, že u obžalovaného Szabóa uloženie doživotného trestu vyžaduje účinná ochrana spoločnosti a nie je nádej, že by páchateľa bolo možné napraviť trestom odňatia slobody na dobu do 25 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies